Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-731 Ústřední vytápění

05 –Otopná tělesa

Přípravné práce

Vysekání rýhy do průřezu 70x70 mm a kapsy do rozměrů 70x70x70 mm ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání rýhy a kapsy jakéhokoliv rozměru ve zděných příčkách. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání kapsy do 100x100x50 mm pro osazení „normalizovaného uložení“. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve stropech z betonu a železobetonu. Vysekání manipulační kapsy pro osazení armatur a tvarovek potrubí vedeného těsně u zdiva.

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivařením na ocelové konstrukce staveb. Zazděním, zabetonováním nebo zalitím. Hmoždinkami s jejich dodáním včetně vyvrtání otvorů pro osazení hmoždinek. Nastřelením včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřezudo 0,0225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Podlití kotlů po jejich osazení a vrovnání betonem. Dodávka polotovarů technologické pomocné stavební výroby. Zkouška těsnosti podle čl. 134 písmene e), ČSN 06 0310. Proplach jednotlivých částí topné soustavy a zdrojů tepla.

Otopná tělesa článková

Otopnými tělesy článkovými se rozumí montáž otopných těles z článků litinových nebo ocelových. Obsahem standardu je výběr materiálu, sešroubování jednotlivých článků radiátorů a jejich utěsnění, osazení tělesa a přezkoušení těsnosti spojů pomocí tlakové zkoušky.

Otopná tělesa panelová a trubková s hliníkovými lamelami

Otopnými tělesy panelovými a trubkovými s hliníkovými lamelami se rozumí montáž otopných těles panelových jednořadých dvouřadých nebo třířadých a těles trubkových s hliníkovými lamelami. Obsahem standardu je vybalení, osazení radiátorů pomocí šroubů a příchytek a vodorovné a svislé vyvážení.

Registry

Registry se rozumí zhotovení a montáž registrů z ocelových trubek žebrovaných se šroubovitě navinutými žebry nebo z ocelových trubek hladkých do oblouků nebo do rámů, jednopramenné, dvoupramenné, třípramenné nebo čtyřpramenné. Obsahem standartu je zhotovení registrů z trubek pomocí řezů a svarů a jejich montáž včetně vodorovného a svislého vyvážení.

Konvektory a konvektorové lavice

Konvektory se rozumí kompaktní otopná tělesa (např. lavice) vhodně včleněná do vnitřní architektury. Obsahem standartu je výběr, kontrola a očištění materiálu, rozměření bodů pro uchycení, demontáž a montáž krytu, osazení tělesa , navaření nátrubku a vodorovné a svislé vyvážení.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00